Magyar államtitkár adott át új óvodát Erdélyben

A nyárádszeredai Márton Áron Ház megépüléséhez 205 millió forinttal járult hozzá a kormány, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adta át.

2022. június 25., 20:05

Szerző:

Felavatta az erdélyi Nyárádszereda katolikus templomának kertjében az új óvodát Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

A magyar kormány támogatásával felépült óvoda ünnepélyes átadásán az államtitkár szombaton vett részt. A helyi római katolikus templomkertben

205 millió forintos magyar állami támogatással megépült és felavatott Márton Áron Ház alapkövét 2019 februárjában tették le.

Az ingatlanban két foglalkoztató szoba, két hálóterem, orvosi szoba, konyha és vizesblokk kialakítása révén teremtettek korszerű feltételeket az óvodások nevelésére és ellátására.

Potápi Facebook-oldalán az eseményt úgy kommentálta, „sikerült a bölcsődétől az egyetemi szintig terjedő teljes magyar oktatási struktúrát kialakítani Erdélyben.” Hozzátette, a beruházás a Magyar Óvoda Program keretében valósult meg.

(Kiemelt kép forrása: MTI/Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság/Szakács Tamás)