Posta Imrét is letartóztathatták, amikor egy radikális csoportra csapott le a TEK

Emberölés előkészülete miatt csapott le a hatóság. 

2021. szeptember 28., 14:25

Szerző:

Sajtóértesülések és közösségi oldala szerint is letartóztatták Posta Imrét, írja a telex. Az akció során a hatóságok emberölés előkészülete miatt csaptak le a magukat „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya Bíróságának” nevező csoport tagjaira. Posta azt írja oldalán, hogy a TEK munkatársai kiszedték autójából, leteperték majd meg is bilincselték. 

Posta egyébként arról híres, hogy még a szélsőjobboldali körök számára is kínos nézeteket vall. A nemzetbiztonság figyelmét már a korábbi években is magára vonta. A csoportról, amelynek Posta is egyik vezetője olyan felvételek láttak napvilágot, amiben arra buzdítják saját tagjaikat, hogy öljék meg az igazságszolgáltatásban dolgozó bírákat. Főleg azokat, akik devizahiteles perekben jártak el. 

Posta többek között arról is beszélt a radikális csoport összejövetelein, hogy „háború” van. A szélsőségesek többi vezetője pedig „hadiállapotról” és „halálos ítéletekről” beszélt. Arra biztatták a tagságot, hogy kormánypárti és ellenzéki politikusokat gyilkoljanak. A radikálisok letartóztatásában a nyomozó hatóságok mellett a TEK is részt vett. 

 

 Mint hétfőn írtunk róla, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség  emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást, amely ügyben ma bűnügyi akciót tartott.A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében több helyszínen összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, amelyek során motozásokat, kutatásokat és lefoglalásokat foganatosított, továbbá több személyt érintően intézkedett a gyanúsítottként történő felelősségre vonásra - olvasható az Ügyészség közleményében

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.