Buszsávban parkolt az autója, míg a legfőbb ügyész beszaladt egy boltba

Lefotózták, amint a Polt Péter legfőbb ügyészt szállító autó és egy másik megkülönböztető jelzéssel parkolt a buszsávban a Bajcsy-Zsilinszky úton.

2023. február 23., 09:22

Szerző:

Polt Péter legfőbb ügyésznek kedden égető szüksége lehetett valamire a legközelebbi térképboltból. A Hvg fotósa aznap délután háromnegyed kettő környékén éppen az Európai Parlament Pegasus-bizottságának ülésére tartott, amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton kék villogókra lett figyemes. A két autó félrehúzódott és megállt a szinte mindig rendkívül forgalmas útvonal buszsávjában.

A Hvg fotósa szerint a legfőbb ügyész és a biztonságáról gondoskodó személyzet kipattant az autóból. Polt pár percet lehetett bent a térképboltban, addig a buszsávot használni próbáló járművek kikerülték a megkülönböztető jelzést használó autókat.

A Hvg megkérdezte a Legfőbb Ügyészséget is, hivatalos ügyben járt-e a boltban Polt Péter. Válaszukban erre nem reagáltak, az autókról viszont azt írták: „ügyészségi gépjármű nem parkolt a jelzett helyszínen. Tájékoztatom továbbá, hogy a legfőbb ügyész személyi védelmét – ennek keretében a közlekedését – a TEK végzi”.

(Kiemelt képünk: Polt Péter legfőbb ügyész azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 13-án. MTI/Kovács Attila)