Polt Péter még vizsgálja, hogy indít-e nyomozást Orbán Viktor magánrepülőgépezése miatt

A legfőbb ügyész sejtelmes gondolatokat fogalmazott meg.

2018. október 8., 18:09

Szerző:

Az ügyben beérkezett feljelentés jelenleg elbírálás alatt áll és az indoklása választ fog adni a képviselő kérdéseire - ezt válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlésben Pintér Tamás jobbikos képviselő azonnali kérdésére. Az ellenzéki képviselő arról érdeklődött, hogy az ügyészség indít-e nyomozást Orbán Viktor miniszterelnök magánrepülővel megtett útjaival kapcsolatban. A luxusutakkal kapcsolatban ugyanis feljelentés is érkezett a vádhatósághoz

A képviselő szerint ugyanis a miniszterelnök nem fogadhatott volna egy nagy értékű szolgáltatást sem ajándékként, sem más formába, ezért az ügyben felmerül a hivatali vesztegetés és annak elfogadásának gyanúja is.

Polt Péter legfőbb ügyész
Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.