Politikai krimi készülhet az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról

A film költségvetése 800 millió forint lehet, és még a 2022-es választások előtt bemutathatják.

2021. február 26., 12:10

Szerző:

A 24.hu információi szerint fikciós nagyjátékfilm készül a 2006-os őszi eseményekről, amelynek cselekménye feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forog majd, de az ezt követő zavargások is szerepet kaphatnak a filmben. A készülő film körül egyelőre nagy a titkolózás.

„Amikor egy ambíciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak” – olvasható a portál birtokába jutott levélben, amellyel a Universe Management casting keres szereplőket. A színészeket a Megafilm Tétényi úti székházába hívják meghallgatásra.

A Nemzeti Filmiroda nyilvántartása szerint a Tétényi úti címre bejegyzett MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált egy játékfilmet, A hazugság ára címen. A projekt mellett 800 millió forintos gyártási költség szerepel, ennek a törvény szerint a 30 százalékát, vagyis 240 millió forintot tehet ki a tao-támogatás. A nyilvános táblázat alapján a film gyártása tavaly november óta tart, a forgatás megkezdése március végén várható. A filmet egyes pletykák szerint a 2022-es választások előtt tervezik bemutatni.

(Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ül meghallgatásán az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának a 2002–2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottsága ülésén, az Országházban. Fotó: MTI | Kovács Tamás)