Polip, pite, Hellász, Isten véletek – Kedden visszatér Orbán Viktor

2018. augusztus 27., 11:06

Szerző:

Sűrű munkatervvel tér vissza szabadságáról Orbán Viktor miniszterelnök - nyilatkozta az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a szervezés alatt álló főbb kormányfői programokról beszámolva.

Orbán Viktor első hivatalos programja munkamegbeszélés Matteo Salvinivel, az olasz Liga kormánypárt vezetőjével, aki a belügyminiszteri tisztséget is betölti. Az egyeztetést kedd délután Milánóban tartják, utána sajtótájékoztatót is terveznek - közölte a sajtófőnök.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint az első kormányülést szerdán vezeti Orbán Viktor, pénteken pedig beszédet mond az életének 75. évében elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, színigazgató és rendező temetésén a Fiumei úti sírkert művészparcellájában.

Orbán Viktor
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala/Burger Barna

A hétvégén a magyar miniszterelnök Kirgizisztánba utazik, ahol részt vesz a Nomád Világjátékok programjain Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában, majd szeptember 18-án elutazik Vlagyimir Putyinhoz Moszkvába. 

Szeptember végére tervezik a vajdasági Topolyán a Délvidék Sport Akadémia megnyitó ünnepségét, ahol várhatóan Orbán Viktor is beszédet mond - közölte a sajtófőnök.

Tájékoztatása szerint a miniszterelnök belpolitikai naptára is sűrű szeptemberben; Kötcsén a jobboldali konzervatív értelmiség meghatározó szereplőivel találkozik, majd 12-én és 13-án Velencén, a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozásán vázolja a Magyarország és a szövetség képviselői előtt álló kihívásokat, illetve feladatokat 0 írja az MTI.

A magyar miniszterelnök két festői szigeten is járt szabadsága alatt. A dalmáciai Visen – ahol polipot és pitét evett egy fogadóban – és az Égei-tengeri Szkiathoszon, amelyet az orosz oligarchia kedvelt üdülőhelyeként is tisztel a nagyvilág.