Polgármester maradhat Lakatos Béla, ha pszichiátriai kezelésre jár

2018. május 23., 07:01

Szerző:

Bizalmat szavazott az ácsi képviselő-testület Lakatos Bélának, a település korábban fideszes, jelenleg momentumos polgármesterének, azzal a feltétellel, hogy pszichiáteri kezelésen vesz részt, és tartózkodjik a nem mefelelő megnyilvánulásoktól. Ez egy Lakatos által posztolt Facebook-bejegyzésből derül ki – írja az Index.

Az ügy előzménye, hogy nyilvánosságra került egy felvétel (három különböző eset tendenciózusan összevágott anyaga), amin a polgármester  vállalhatatlan hangnemben beszél másokkal, köztük tanárral és más képviselővel, egy alkalommal pedig halálos fenyegetés is elhangzik.

Lakatos Béla elmondta, az utóbbi időszak nagyon megviselte, az utóbbi időszak nagyon megviselte, mert nemrég agydaganatban meghalt egy 19 fiú, akit a saját fiaként szeretett, ezért is viselkedhetett így. Ő ajánlotta fel: pszichiátriai kezelésre megy az utóbbi időkben tapasztalt viselkedése miatt. A zárt testületi ülésen kérték meg rá, hogy tegye ki a bejegyzést Facebookra.

Lakatos öt évvel ezelőtt tűnt fel, amikor fideszes politikusként nyíltan bírálta Farkas Flóriánt és Orbán Viktort. 2015-ben aztán Lakatos Orbán cigányozós beszéde miatt kiszállt a Fideszből, és azt tűzte ki célul, hogy a többségében cigányok lakta településeken cigány származású polgármesterek is legyenek.

A korábban iskolaigazgatóként dolgozó Lakatosról a 444 még azt írta áprilisban, hogy lemond a posztjáról, miután a Momentum színeiben csak harmadik lett a választáson, de úgy néz ki, a testületi ülésen újra bizalmat szavaztak neki.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.