Plakátkampány indult Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter ellen

2019. január 4., 15:24

Szerző:

Hódmezővásárhelyen több ponton is óriásplakátok jelentek meg, amelyek Márki-Zay Péter polgármestert mutatják Soros György, vagy a kormány egyéb vélt ellenségeivel együtt, egy–egy kiragadott idézettel. A plakátokat a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület készítette és helyeztette ki – derül ki a vasarhely24.com cikkéből.

Ádok János, az egyesület elnöke azt mondta, hogy véleményük szerint a vásárhelyi polgármesternek csak a saját hatalmi törekvései a fontosak, és ők arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a város rossz irányba fordult.

– Minden létező politikai formációval összeáll, a várossal most már egyáltalán nem foglalkozik, helyette egy országos pártot alapítva a magyar ellenzéki politikát akarja szervezni és Orbán Viktor kihívójaként lépett elő. Lassan többet foglalkozik más városokkal, mint Vásárhellyel, szinte minden héten kampányol az ország valamely pontján egy-egy polgármester-, vagy képviselő-jelölt mellett, budapesti tüntetéseken szónokol. Mindeközben megpróbálja azt a látszatot kelteni, hogy ő polgármesterként dolgozik, holott a várost csak ugródeszkának használja

– nyilatkozta Ádok. Hozzátette, hogy Márki-Zay ostobának nézi a vásárhelyieket, néha kimegy a hívei körében elültetni egy-két fát, meg biciklizni egyet az előző polgármester által megépített kerékpárúton, feltesz egy-két képet, meg videót a közösségi médiába és azt gondolja, ezzel a vásárhelyieket már meg is győzte arról, milyen dolgos városvezető.

Az egyik plakáton Soros félarca mellett egy 1993-as idézete szerepel: Hogy őszinte legyek, egyfajta istenként tekintettem önmagamra. A plakát másik felén Márki-Zay félarca látható, illetve ez: Soros javaslataira kellett volna Brüsszelnek hallgatnia. Azt már a 444 teszi hozzá, hogy a teljes mondat így hangzott: Soros javaslataira kellett volna Brüsszelnek hallgatnia, amely szerint komoly bevándorlási rendszert és határőrséget kellene az uniónak szerveznie. (Korábban a Fidesz hasonlóan félbevágott idézetekkel kampányolt Guy Verhofstadt ellen.)

Ádok közölte azt is, hogy a plakátok 860 ezer forintos költségét az egyesületük tagsága és támogatóik adták össze, és terveznek még hasonló akciókat.

 

Márki-Zay Facebook-oldalán reagált a plakátokra.

„A volt önkormányzati cégvezető, kiváló sakkozó és közismert Fidesz-aktivista nyilatkozata szerint februárban majdnem rám, azaz a Fidesz ellen szavazott (feltehetően éppen a most óriásplakátokon kritizált mondataimmal győztem meg), de azóta nagyot csalódott bennem, mert az országos politika a várostól veszi el az időmet. (Érdekes módon a térség országgyűlési képviselője múlt heti, hasonlóan őszinte interjújában éppen ugyanezért kritizálta saját magát)”

– írja Hódmezővásárhely polgármestere.

 

2024. április 27., 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.