Pintér reagált a sztrájkolók követeléseire

Szerinte járványhelyzetben nincs helye a széthúzásnak.

2020. szeptember 2., 08:46

Szerző:

A kormány nem tartja szükségesnek a tárgyalást az önkormányzati dolgozókat képviselő szakszervezettel, így a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által mától szervezett háromnapos munkabeszüntetést sok önkormányzatnál megtartják - írja a Népszava.

Pintér Sándor az érdekvédők követeléseit tartalmazó korábbi levélre reagálva összefoglalta, hogy ugyan számtalan közfeladatot látnak el az önkormányzatok, ehhez szerinte megkapják a szükséges állami forrásokat és maguk is jelentős tartalékokkal rendelkeznek. A belügyminiszter kifejtette, hogy jelenleg Magyarországon 1284 önkormányzati hivatalban 30 573 köztisztviselő dolgozik, s a települések maguk döntenek a költségvetésükről. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy a járvány elleni védekezésben együttműködést várt el tőlük a kormány – folytatódik a szakszervezet elnökének, Boros Péternének címzett levél, amely azzal az üzenettel zárul, hogy járványhelyzetben nincs helye a széthúzásnak, a feszültség fokozásának. Az üzenet nem ért célba, bár a megmozdulást több helyen is csak néhány órás figyelmeztető sztrájk formájában tartják meg.

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.