Pintér Sándor reagált a főpolgármester járványügyi szigorításokat szorgalmazó levelére

Tombol a negyedik hullám, a szakemberek és az önkormányzatok szigorításokat várnak a kormánytól.

2021. október 27., 07:12

Szerző:

Mint írtuk, Karácsony Gergely főpolgármester október 15-én levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, azt kérve, hogy a kormány visszaállítsa a korábbi jogszabályt a maszkviseléssel kapcsolatban. Válaszában az önkormányzatokat is felügyelő miniszter azt írta: az operatív törzs eddig is megtette és a járvány negyedik hulláma idején is meg fogja tenni azokat a szakmailag indokolt javaslatokat, amelyek a védekezést megfelelően szolgáló rendszabályok bevezetésére vonatkoznak – írja az Index

A Fővárosi Önkormányzat szerint a válasz nem hoz jogi változást a rendszerben, de hangvételében nyitottabbnak mutatkozik a szigorításokat vagy az önkormányzatok saját döntési jogát illetően. A szigorításokhoz a kormánynak kell továbbra is rendeletet módosítania vagy újat alkotnia – hívta fel a figyelmet a főváros vezetése.

(Kiemelt kép: Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)