Pikó: az adóelvonással a kormány megszünteti az önkormányzatiságot

A józsefvárosi polgármester szerint a kormány megszünteti a magyar önkormányzatiságot, visszahozza a tanácsrendszert. Pikó István közölte: stílusos karácsonyi ajándék a járvány sújtotta magyar embereknek, hogy egy mai kormányhatározat megtiltja az önkormányzatok számára a veszélyhelyzet alatt a különböző szolgáltatási díjak emelését és elvonja az iparűzési adó egy részét, azt a hamis látszatot keltve, mintha ezek jelentenének súlyos terheket az emberek életére nézve.

2020. december 19., 15:23

Szerző:

A polgármester a Facebookon azt írta: amikor a kormány megakadályozza, hogy önkormányzatok bevételekre tegyenek szert, akkor lakosaik számára pótolhatatlan feladataik ellátásában akadályozza a helyhatóságokat. Nem az embereket védi, épp ellenkezőleg: saját állampolgáraira támad rá. Pikó szerint nem az önkormányzatok, hanem Orbán Viktor korrupt rendszere a súlyos teher az országon: a kormányfő apjának bányájából kitermelt túlárazott kő, Tiborcz István kastélyprogramja, vagy Mészáros Lőrinc járvány idején elnyert állami közbeszerzései.  

A polgármester úgy véli, a kormány mostani lépéseivel megszünteti a 30 éves magyar önkormányzatiságot és visszahozza Magyarországra a tanácsrendszert. A saját népe ellen fordul pont akkor, amikor a járvány sújtotta ország lakói naponta megtapasztalják, valódi segítséget a bajban helyben kaphatnak csak.

Pikó szerint a Józsefvárosban úgy tudtak költséget csökkenteni és százmilliókat spórolni a kerületiek számára, hogy megváltak attól az előző fideszes vezetés által választott és helyzetbe hozott közétkeztetési cégtől, amelynek túlárazott, ezer sebből vérző szerződésének megtartása valóban az emberek - családok, gyerekek, idősek - érdekei ellen volt.

Az itt megspórolt százmilliókból jutott új takarítógépre és más hasznos dolgokra, és csökkentették a közétkeztetési díját  - kaptak is érte a Fidesztől rendesen - írja Pikó.

Megszüntették azokat a Fidesz-közeli szerződéseket, amik a polgármester szerint semmilyen más célt nem szolgáltak a kerületben, mint a párt embereinek eltartását. Pikó azt írja: a választók többsége támogatja őket, és ez elviselhetetlen a kormánypárt számára, ezért kell utólag a választói akaratot felülírva olyan helyzetet létrehozniuk, amelyben nem tudják elvégezni a munkánkat. Ebbe bele fognak bukni Pikó szerint, mert ami igaz helyben, az igaz országosan is: lehet igazságos a közteherviselés, jó minőségű szolgáltatásokkal, de annak első és legfontosabb feltétele, hogy a Fidesz korrupt rendszerétől megszabadítsuk Magyarországot - zárul a józsefvárosi polgármester közleménye.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.