Örülhetnek a VIII. kerületi óvodapedagógusok: 40 ezer forinttal többet vihetnek haza havonta

2020. július 16., 13:15

Szerző:

Józsefváros Önkormányzatának képviselő-testülete mai ülésén elfogadta azt a Pikó András és dr. Erőss Gábor által jegyzett előterjesztést, amely

havi 40 ezer forintos bérpótlékot biztosít valamennyi kerületi óvodapedagógusnak

- számol be közleményében az önkormányzat. Tájékoztatásuk szerint „a mintegy 140 embert érintő bérpótlék, amely 2020. augusztus 1-től épül be a kerületi óvodapedagógusok fizetésébe, egyrészt becsületbeli ügy is: Józsefváros sok éves tartozását törleszti, amikor ezzel a lépéssel kifejezi megbecsülését azok felé, akik magas színvonalú munkájukkal a kerületi gyerekekért dolgoznak.”

Pikó András

Megjegyzik, az előterjesztés becsületbeli ügynél több: olyan stratégiai lépés, amely a választási programmal összhangban a kerületi gyerekek esélyegyenlőségéért való munkában nagy hangsúlyt fektet a kora gyermekkorra, annak érdekében, hogy csökkentsük a gyerekek közti egyenlőtlenségeket és lemaradást, amelyek már az iskolakezdés pillanatában hatással vannak későbbi sikereikre. Ehhez magas színvonalú szakmai programra és ennek a szakmai programnak az ugyanilyen magas színvonalú megvalósítására van szükség:

ehhez szükséges az ezt végrehajtó óvodapedagógusok támogatása.