Pikó: Visszaveszi a pénzt a kormány a kerület balatoni gyermeküdülőjétől

Pikó András ellenzéki polgármester szerint példa nélküli bosszú, hogy a Fidesz még a józsefvárosi gyerekek üdülésére szánt pénzt is elveszi.

2021. január 6., 08:20

Szerző:

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról tájékoztatta a VIII. kerületi polgármestert, hogy megváltoztatta nyári döntését és mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében a határidő módosításhoz, és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelezi őket, március 1-i határidővel - írja a polgármester a Facebookon.

“Ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek” - fogalmazott Pikó.

Azt írja, a káptalanfüredi gyermektábor ügye a NER korrupcióval átitatott „fejlesztéspolitikájának” állatorvosi lova.

Szerinte 2019 októberében egy félkész beruházást vettek át: a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen volt a 2020 évvégi határidő, ráadásul a második ütem kivitelezési tervei nem voltak műszakilag megfelelőek. 

“Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált” - írta a polgármester.

Az új önkormányzat egyetlen célja minél hamarabb befejezni a beruházást, hogy több mint 6 év után végre ismét a Balaton mellett, a saját üdülőjükben nyaraljanak a kerületi gyerekek, “ahogy az a hatvanas évek óta, a fideszes dúlást megelőzően minden nyáron megtörtént”. 

Pikó szerint folyamatosan egyeztettek az elmúlt évben minden állami szereplővel, a tervek módosításáról minden érintett tudott és egyetértett vele, és ezt írásba is adta. Már csak a határidő módosításának formalitása maradt hátra és akkor 2022 tavaszán átadhatták volna a gyermeküdülőt. Ezt próbálja most meg ellehetetleníteni a kormány döntése - írta a VIII. kerületi polgármester.

2021. március 8., 12:07

A Hősök terén rendezett tüntetés vezetőjét azért büntették meg, mert a hatályos szabályok ellenére szervezett gyülekezést. A februári végi megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, többségük maszkot sem viselt.