Fideszes rendezvény plakátjára nyomtatták a Pepsi és a Tuborg logóját, engedélyt azonban nem kértek

2019. szeptember 28., 08:54

Szerző:

Sem a Pepsi, seem a Tuborg tulajdonosa nem tudott arról, hogy a márkát, illetve a logót felhasználják egy fideszes hátterű győri rendezvény reklámjában az október 13-i önkormányzati választás előtt – derül ki a hvg.hu cikkéből. 

Győrben szombaton „Gyárvárosi nyárbúcsúztató” felkiáltással hívják bulizni az embereket, akiket Borkai Zsolt városi polgármester és Hajtó Péter a választókörzet fideszes képviselőjelöltje köszönt. Fellép Galambos Lajos és Curtis is, a plakáton pedig szerepel a Pepsi és a Tuborg logója, csakhogy a használatukhoz a szervezők nem kaptak engedélyt. A Pepsi forgalmazója, a Magyarüdítő Forgalmazó Kft. a hvg.hu kérdésére azt válaszolta, politikai pártokat sem közvetve, sem közvetlenül nem támogat, a rendezvényen semmilyen formában nem lesz jelen és azt semmilyen formában nem is támogatja. A Pepsi logó a „Gyárvárosi nyárbúcsúztató” városi közösségi rendezvény plakátján az engedélyünk nélkül jelent meg, ezért megtesszük a szükséges lépéseket – hangzik a cég közleménye. A Tuborg forgalmazója, a Carlsberg Hungary Kft. azt írta, hogy tud ugyan a rendezvényről, az egyik állandó partnerével megállapodást kötött egy rendezvénysorozatra, de a „Gyárvárosi nyárbúcsúztató” politikai jellegével nem volt tisztában. A cég ahhoz sem járult hozzá, hogy a Tuborg logóját feltüntessék a szórólapokon. 

Ami a fideszes hátteret illeti, a  „Gyárvárosi nyárbúcsúztató” mögött a Starbrand Rendezvényszervező és Limuzinkölcsönző Iroda áll, amelynek a tulajdonosa Hajtó Péter családi cége, a Hafe Hungary Kft. A politikus a hvg.hu-nak azt mondta, hogy egy „kulturális jellegű eseményről” van szó, a plakátokon pedig nem támogatóként, hanem egy éves vendéglátói keretszerződés miatt tüntették fel az említett cégek logóit. A termékeiket amúgy is meg lehet vásárolni a rendezvényen.

Hajtó Péter neve mellett a cégadatbázisban az szerepel, hogy jelenleg el van tiltva a cégvezetéstől.

A győri önkormányzat és a városi Fidesz azzal rázta le a hvg.hu kérdéseit, hogy a „Gyárvárosi nyárbúcsúztató” nem az ő rendezvényük, Borkai Zsolt „csak” mint polgármester kapott rá meghívást. 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.