Parlamenti jegyző lett a Országházból és a Képviselői Irodaházból örökre kitiltott képviselő, és ezt még Orbán Viktor is megszavazta

2018. május 8., 17:51

Szerző:

Az országgyűlés egyik jegyzőjévé választották Tordai Bencét, a Párbeszéd képviselőjét. Ő az a megválasztott országgyűlési képviselő, akit Kövér László házelnök örökre kitiltott a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból is tavaly áprilisban – írja a hvg.hu.

Fotó: Facebook

A kitiltás miatt Tordai Bence áprilisban nem vehetett részt az MSZP-Párbeszéd alakuló frakcióülésén az Irodaházban. Kövér azért tiltotta ki az akkor még pártszóvivőt, mert a miniszterelnök ajtajára ragasztott olyan feliratokat, mint „Putyin-csicska”, „hazaáruló”.

Tordai ŰBence ma 172 igen szavazatot kapott, még Orbán Viktor is igennel szavazott. Több kormánypárti politikus viszont, így Kövér László és Kocsis Máté nem szavazott róla.

 

 

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.