Parkolópályára küldte a Nemzeti Bank az Alteo Mol általi felvásárlását

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette a Mol-csoport kötelező nyilvános vételi ajánlatát az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeire a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hatósági hozzájárulásának megszerzéséig – közölték a vállalatok a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2022. december 21., 10:05

Szerző:

A közleményben felidézték, hogy a múlt héten a Mol tulajdonában álló Mol RES Investments Zrt. (korábbi nevén CEGE Zrt.) kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett az Alteo által kibocsátott valamennyi, egyenként 12,5 forint névértékű, „A” sorozatú törzsrészvényére. 

Az olajipari vállalat korábbi tájékoztatása szerint szindikátusi és összehangoltsági szerződéseket írtak alá a Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Főnix Magántőkealappal és az Indotek-Investments Zrt. által kezelt Riverland Magántőkealappal azzal a céllal, hogy többségi befolyást és közös irányítást szerezzenek az Alteo Nyrt. felett. 

A felvásárlás megvalósulása lehetővé tenné a cégcsoport számára, hogy növelje jelenlétét a zöldenergia-termelésben és -kereskedelemben, összhangban a vállalat 2030-as stratégiájával – írták a pénteki tőzsdezárást követően.

(Kiemelt képünk: MOL üzemanyagtöltő állomás logója a XVIII. kerületben, a Puskás Ferenc utcában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

 

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.