Párbeszéd: Úgy tűnik, hogy a Fideszben benyomták a pánikgombot

Úgy tűnik, hogy a Fideszben „benyomták a pánikgombot” – reagált az Orbán Viktor miniszterelnök által csütörtökön bejelentett nemzeti konzultációra a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

2021. június 10., 17:31

Szerző:

Tordai Bence online sajtótájékoztatóján azt mondta, már tíz éve annak, hogy a kormányfő megvonta az adó-visszatérítést az alacsony keresetű dolgozóktól.

Az, hogy most egyszer, „választási ajándékként, választási szavazatvásárlási kísérletként” visszaadná a befizetett személyi jövedelemadó egy részét, az nem ellensúlyozza azt az évtizedes politikát, amelyet a „végtelenül igazságtalan” egykulcsos adó fémjelez – fogalmazott.

A Párbeszéd véleményt ismertetve kijelentette, a legkisebb keresetűeknek nem kellene adót fizetniük, a személyi jövedelemadót csökkenteni kell, nem pedig egyszer visszatéríteni. Hozzátette, Magyarország az egyik legmagasabb adókulccsal sújtja a kis keresetű dolgozókat.

Az emberek szeretnének a jelenleginél jóval magasabb minimálbért és garantált bérminimumot, úgy, ahogy az ellenzék már régóta mondja – előlegezte meg a választ Tordai Bence a tervezett nemzeti konzultáció egyik kérdésére.

A Fudan Egyetem esetében úgy tűnik, hogy visszavonulót fújt a kormány, de ezek megint csak álságos szavak – mondta.

Ha valóban letett volna arról, hogy addig tolja előre az ügyet, ahonnan már nincs visszatérés, akkor nem fogadná el jövő kedden a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról és értékes állami ingatlanokkal való kitöméséről szóló törvényt – jelentette ki.

 

(Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)