Párbajra hívták egymást - bírság lett a vége

Két férfi megbeszélte, hogy vitájuk végére ökölharccal tesznek pontot. Lovagiasan helyszínt és időpontot is választottak.

2021. március 12., 20:49

Szerző:

A két férfi a "párbajt" megelőzően megbeszélték, hogy egy közöttük régebb óta fennálló vitát verekedéssel fognak rendezni. A küzdelem időpontját és helyszínét is megbeszélték, mint, ahogy az a lovagkorban szokás volt. Az összecsapás dátumát és idejét 2020. december 13-án 15 órára tűzték ki, helyszíneként pedig egy mindkettőjük számára semleges területet választottak, egy sajószentpéteri élelmiszeráruház mögötti útszakaszt - derült ki a Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádiratából.

A megbeszélt időpontban a vádlottak egyike meg is jelent a helyszínen, azonban mivel az ellenfelét nem találta ott, várt egy kicsit és hazaindult. Alighogy hazaért, megjelent nála a másik vádlott, akivel a lakás előtt az utcán, rövid szóváltást követően dulakodni kezdtek és többször kölcsönösen megütötték egymást. Ekkor az immár hazai pályán küzdő vádlott egy erős ökölcsapástól a földre került, mire haragosa a mellkasára ült és így ütlegelte tovább.

A félresikerült párbajnak végül egy nő vetett véget, aki szétválasztotta a két férfit. A verekedésben az egyik férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de nem jelentette fel ellenfelét. A két férfi egyébként büntetlen előéletű, ezért az ügyészség tárgyalás mellőzésével, pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A két férfi ellen egyébként garázdaság vétsége miatt emeltek vádat.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.