Pára, ködfoltok, semmi extra a keddi időjárásban

De hideg van.

2021. december 14., 06:21

Szerző:

Kedden pára-, ködfoltokkal indulhat a nap, melyek kisebb körzetekben napközben is megmaradhatnak. Hosszabb napos időszakok elsősorban a Dunától keletre valószínűek, a Dunántúl fölött több lesz a felhő, és kezdetben nyugaton helyenként kisebb eső is kialakulhat. A szél mindenütt legyengül. -10, +3 fok között alakulnak minimumok, nyugaton lesz enyhébb a reggel. Napközben 0 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerda reggelre többfelé képződhet köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, és napközben is jobbára borongós, szürke, helyenként tartósan ködös időre van kilátás. Legfeljebb rövid időszakokra süthet ki a nap. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, zúzmaralerakódás is előfordulhat, Nyugaton néhol megélénkülhet az északi szél. Délután -1, +7 fok várható.

Csütörtökön feltámadó északnyugati széllel érkező hidegfront söpörheti ki a ködöt és a rétegfelhőzetet, ami kevés esőt, északkeletre vegyes halmazállapotú csapadékot hozhat magával. Napközben +1, +7 fok valószínű.

Pénteken és szombaton változóan felhős-napos, nagy területen szeles időre van kilátás. Erős, viharos lökések főként a Dunántúlon és a Duna vonalában lehetnek. Ezen a két napon elszórtan kisebb záporok, hózáporok is kialakulhatnak. Pénteken 2 és 7, szombaton 1 és 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: az Időkép Facebook-oldala)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.