Pár hónappal letartóztatásuk előtt lépett be a Fideszbe a Magyar Pünkösdi Egyház két vezetője

Több mint félmilliárd forintos károkozással gyanúsítják a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének letartóztatott vezetőit, akikről kiderült, hogy letartóztatásuk előtti hónapokban léptek be a Fideszbe.

2022. május 30., 20:42

Szerző:

Május elején írtunk róla, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítja a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetőit, dr. V. Gy.-t és dr. V. K.-t az ügyészség.

Azóta kiderült, hogy Augusztus 22-ig meghosszabbította a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetői, dr. V. Gy. és dr. V. K. előzetes letartóztatását – írta a Magyar Narancs. 

Herczeg Tamást, a Fidesz békéscsabai országgyűlési képviselője elvileg dr. V. Gy.-vel és dr. V. K.-val még az elmúlt év novemberében vagy decemberében szűk körben találkozott, majd az idei év elején a két ügyvezető csatlakozott a Fideszhez. Míg az előbbi információt Herczeg nem tudta megerősíteni, addig azt igen, hogy a két ügyvezető tényleg csatlakozott a Fideszhez. „Mint mindenki más hasonló ügyben, esetükben is érvényes az ártatlanság vélelme” – tette hozzá Herczeg.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

15:33

Szijjártó Péter kilenc éve tette le a külügyminisztei esküt – erről emlékezett meg Facebook bejegyzésben, amelyben valóra vált álmairól is írt.