Palkovics László szerint azért szidják a MÁV-ot, mert közeledik a választás

2019. október 1., 11:05

Szerző:

Noha autógépész mérnöki végzettségem van, miniszterként mégis többet foglalkozom a vasúttal - annak fontossága miatt -, mint az autókkal - ezzel kezdte beszédét Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Hungrail vasúti konferencián kedden – írja a hvg.hu.

Palkovics László ezután arról beszélt, sok kritika érte a vasutat a média részéről a közelmúltban.

Éppen most, amikor közelednek a választások.

Ez egyrészt lehet, hogy ezzel is összefügg, másrészt több dolog történik most, mint korábban, és ez mindig a kritikák felerősödésével jár. 2010 előtt nem voltak kritikák, de akkor történések sem – tette hozzá Palkovics. A miniszter azt is kiemelte, hogy egy nagyon eladósodott MÁV-ot vettek át 2010-ben, ezt az adósságállományt mára nagyrészt felszámolták – idézte a minisztert a lap.

Palkovics László szavai némileg összecsengenek az ITM helyettes államtitkárának híres júliusi megállapításával. Tóth Péter szerint a MÁV 2010-ben fejlődési pályára állt, a vállalatcsoport jó úton jár. Az utasok nemrég tüntetésen jelezték, hogy nem értenek egyet ezzel. 

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.