Palkovics László hibátlan választ adott a kérdésre, hogy miért bérelhet havi 55 ezer forintért lakást a Várban

2019. március 13., 05:29

Szerző:

Az innovációs és technológiai miniszterről kedden a 24.hu derítette ki, hogy Táncsics Mihály utcai patinás műemléképületben bérel lakást a töredékéért annak az összegnek, amennyiért a környékbeli lakásokat kiadják. Az RTL Klub Híradója minderről meg i s kérdezte a tárcavezetőt, aki először elmesélte, hogy egyáltalán azért költözött a Várba 2013-bam a gyermekei születése után, mert az anyósáék ugyanabban az házban élnek. Ezért egy bérlakást cseréltek egy Táncsics Mihály utcaira. Ami az árat illeti, a 63 négyzetméteres lakásért 55 ezer forintot fizet havonta a bárbeadónak, amely a fideszes Nagy Gábor Tamás polgármester vezette önkormányzatnak. 

– Nem a bérlő határozza meg, hogy mennyit fizet, hanem az önkormányzat, aki ezt bérbe adja. De az önkormányzat ezt a bérleti díjat határozta meg

– magyarázta a kirívóan alacsony bérleti díjat. (A 24.hu korábban arról írt, hogy  mindössze 32 ezer forintról van szó.)

A havi 55 ezer forint annak a fényében meglehetősen visszatetszőnek tűnik, hogy a hasonló méretű környékbeli lakásokat 350 ezerért kínálják a leendő bérlőknek. Arról nem is beszélve, hogy Palkovics László 2018 augusztusi fizetésemelés óta bruttó 1,782 millió forintot keres havonta, amelyen kívül még kutatói fizetést havi bruttó 540 ezer forintot is kap Széchenyi István Egyetemtől.

Korábban kiderült, hogy hasonló áron lehet egy lakás a Várban a Lázár Jánossal is együtt vadászó Habsburg-Lotharingiai Mihály főhercegé, aki úgy nyilatkozott, ő nem feltűnően olcsón bérel lakást a Várban, hanem ugyanannyiért, mint bárki más.