Az óvónőknek is elegük lett

Óvónők is csatlakoztak a tanárok polgári engedetlenségi mozgalmához.

2022. március 8., 12:05

Szerző:

Egy negyedik kerületi óvodában többen azért nem vették fel a munkát, hogy felhívják a figyelmet, egyre kevesebb a fiatal a pályán. A pedagógus-szakszervezetek pedig már a jövő heti sztrájkot szervezik, miközben az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt kérte, hogy a tanulók érdekében halasszák el a munkabeszüntetést.

Az RTL Híradónak az egyik résztvevő elmondta, hogy óvodapedagógusként csatlakoztak a polgári engedetlenséghez, mert úgy érzik így tudnak kiállni a gyermekek jövőjéért. Akciójukkal arra is fel akarták hívni a figyelmet, hogy alig van fiatal a pályán: 

„Nagyon nagy kihívásokkal küzd a pálya, nincs utánpótlásunk. Nem lesz a gyerekeknek óvónénije, nem lesz aki vigyázzon rájuk”

– mondta el egyikük. 

Miközben országszerte folytatódnak az ehhez hasonló akciók az iskolákban (és most már az óvodákban is) a pedagógus szakszervezetek tovább szervezik a március 16-ra meghirdetett sztrájkot. 

(Kiemelt képünk: Óvoda illusztráció. Fotó: Dimény András)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.