Ötödször kap pénzt Brüsszeltől Matolcsy György Porsche-gyűjtő fia, most 27 milliónak örvendezhet

2019. április 23., 17:00

Szerző:

Bő két év leforgása alatt ötödször nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást Matolcsy György jegybankelnök fiának érdekeltsége. Matolcsy Ádám bútorgyára most csaknem 27 millió forintot kap Brüsszeltől, hogy növelje a versenyképességét „adaptív technológiai innováció révén” – írja a 24.hu.

Ezzel együtt az ifjú Matolcsy érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft. eddig majdnem 630 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió forrásaiból. 

Az egyébként nem világos, hogy a bútorgyár pontosan mit fejleszt az elnyert összegből, erről ugyanis az uniós projektismertetőben nem szerepel semmi. Az elnyert pénzt az általános meghatározás szerint egyebek mellett kutatási és innovációs folyamatokra, bányászatra és kőfejtésre, élelmiszerek és italok gyártására, halászatra és akvakultúrára, mezőgazdaságra, erdészetre, művészetre, szórakoztatásra, optikai termékek gyártására, szociális munkára, turizmusra, gáz-, gőz- és forróvíz-ellátásra használhatja fel. 

A Balaton Bútorgyárat 2015 őszén vásárolta meg Matolcsy Ádám a Glamorous Kft.-n keresztül a Várszegi Gábor-féle Fotextől. Az ügyletet hitelből finanszírozták, amit Matolcsy György jegybankelnök milliárdos unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a – mára becsődölt – bankja biztosított.

Matolcsy Ádámról éppen ma derült ki, hogy szenvedélyes Porsche-gyűjtő.