Őszies idővel zárjuk a nyarat és esőzések is várhatóak

Hétfőn még csak helyenként, de kedden már az egész országban várhatóak zivatarok.

2021. augusztus 30., 20:30

Szerző:

Az időjárás az évszaknak megfelelően történik majd a napokban. Őszies, esős idő vár ránk a következő napokban az időkép előrejelzése szerint. Hétfő este a váltózóan felhős idő mellett északon, északkeleten és nyugaton is várhatóak záporok és zivatarok.

Ma délután 19-24 fok között alakul a hőmérséklet az országban. Nyugatias szél is fog fújni, ami helyenként viharossá is fokozódhat az előrejelzések szerint. 

Kedd reggel délkeleten várható eső. Napközben már egyre több helyen számíthatunk csapadékra. A felhőzet az egész ország területén megnövekszik. Hajnalban 7-14 fok várható. Napközben maximum 25 fokig emelkedik majd hőmérséklet. A nyugati szél főleg az északi tájakon erősödik majd meg. 

(Kiemelt kép: Esőzés, Fotó: Balázs Attila / MTI)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.