06:50 - 09:00

KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Összeomlott a kormány járványkezelése – így vélekedtek az ellenzéki pártok a Covid-bizottság ülésén

Egy éve itt a vírus, de a kormány adatbázisa még nincs frisssítve, ez teljesen elfogadhatatlan és a magyarok bőrére megy – hangzott el az ellenzéki vizsgálóbizottság ülésén.

2021. március 5., 15:29

Szerző:

A kormány járványkezelésének pénteki összeomlásáról beszéltek ellenzéki politikusok a Covid 2021 vizsgálóbizottság ülésén – írja az MTI.

Orbán miért nem beszélt a 74 ezer ember beoltásának elmaradásáról a reggeli rádióinterjúban - tette fel a kérdést a DK-s Varga László. Szerinte lóvá tettek ennyi embert, és Orbán a nyitásról konzultál, amikor éppen zár.  

A Jobbik alelnöke, Lukács László György szerint nagyban hozzájárul a védekezés kudarcaihoz, hogy az egészségügy államigazgatási rendszerét szétzilálták, a legfontosabb járványügyi szervezetet, az ÁNTSZ-t sikerült tönkretenni.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány helye a szégyenpadon van, és hiányolja a kormány részéről a megfelelő oltási terv kidolgozását. Egy éve itt a vírus, de a kormány adatbázisa még nincs frisssítve, ez teljesen elfogadhatatlan és a magyarok bőrére megy - jelentette ki.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány mind a járványkezelésben, mind a gazdasági területen elégtelen osztályzatot kapott, alkalmatlannak és felkészületlennek minősítette a kormányzatot.

Tordai  Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a jövedelembiztonságot hiányolja, amit az önkormányzati segélyek emelésével, vagy a kisnyugdíjasok járadékának növelésével oldana meg.

Későn és keveset - ezzel a két szóval lehet jellemezni a kormány járványkezelését - mondta Iker Áron, a Momentum közpolitikai igazgatója. Szerinte igaz ez a kontaktkutatásra, a bértámogatásra és az oltások megszervezésére is.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének munkatársai egy koronavírussal fertőzött, lélegeztetett beteget szállítanak el a fővárosi Honvédkórházból 2020. november 4-én. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)