Őrület, miért büntették meg a Kossuth Rádiót

A Kossuth Rádió kifogásolt műsorában tizenéves fiatalok beszélgetnek őket érintő kérdésekről, dilemmákról. Június 23-án arról a menstruációról beszélgettek diáklányok. 

2023. október 19., 17:56

Szerző:

A Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsorszámának június 23-án sugárzott „Válasz-utak” című szegmensét állampolgári bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács. A testület megállapítása szerint a korhatárra tekintet nélkül sugárzott műsorban elhangzottak káros hatással lehettek a hat éven aluli hallgatókra, ezért a nem megfelelő korhatár-besorolás miatt a műsor szolgáltatójára, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-re 100 ezer forint bírságot szabott ki – írja az NMHH kközelménye. 

Arról, hogy pontosan mi hangzott el az állampolgár által kifogásolt műsorban, nem tesz említést a közlemény és az NMHH honlapján sem található róla információ, az RTL azonban kiderítette, hogy június 23-án

„Menstruáció – mi bennünk a nőies?” címmel került adásba a diákrovat, a 21 perces műsorszámban három tinédzser lány beszélgetett egyebek mellett arról, hogy Hogy élik meg a menstruáció napjait? Vannak-e bevált praktikák a nyaralásra? És mit jelent mindez a nőiességükben?

A Válasz-utak a Kossuth rádió diákrovata, amelyben tizenéves fiatalok beszélgetnek őket érintő kérdésekről, dilemmákról.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pia Bayer / DPA / AFP)