Orosz György széttrollkodta a magyar online médiát, a 168.hu-nak is jutott belőle

A humorista fogadásból szórakoztatta a kommentelőket a hírekre írt poénjaival, egy "fullos" berúgást nyert vele.

2021. május 12., 13:27

Szerző:

A napokban rendre felbukkantak Orosz György humorista hozzászólásai a hazai hírportálok Facebook-oldalain. Orosz elmondta, fogadásból trollkodta szét a teljes magyar online médiát az elmúlt egy hétben. A humorista szerint 100 topkommentet nyomott 8 nap alatt. A trollkodásból kapott a Blikk, az Origo, az Index.hu, a 444, a Portfolio, a Borsonline, az nlc.hu, a HVG, a Femina, a 24.hu,a Telex.hu és a 168.hu is.

Orosz a Facebook-oldalán magyarázta a kísérletet: "Az történt, hogy egy jó humorú haverommal régóta vitázunk, mi a különbség egy profi humorista és egy jópofa ember között. Szerintem sok minden, szerinte semmi. Úgy gondolom, a humorista biztosabban talál célba a poénjaival. Mivel haverom már régóta kommentel a hírportálok facebook oldalára, ezért azt a terepet választottuk. Haverom elég humoros, de 100-ból egy kommentje szokott topkomment lenni. 8 napom volt rá, hogy összehozzak 10 topkommentet és ezzel bizonyítsam, hogy a profi, az profi. Először megvizsgáltam a hírek alatti hozzászólásokat és kielemeztem, hogy működik ez a terep. 8 napja kezdtem bele és összesen 102 hozzászólást írtam, ebből 100 lett topkomment. 76 alkalommal a hozzászólásom több like-ot kapott, mint maga a hír. A fogadást megnyertem és nagyon jól szórakoztam az elmúlt 8 napban" - írta .

Emellett több mint 10.000 ember szólt hozzá a kommentjeihez: "És ebből csak 14 embernek nem tetszett, a „munkásságom”. Kaptam a hozzászólásaimra 180.000 pozitív reakciót és 75 db haragos emojit. Köszi-köszi" - írta.

Orosz technikája a következő volt: "Mindig csak a hír címéhez vagy/és az első pár sorához szóltam hozzá, mindig csípőből tüzeltem, azaz, ha azonnal nem jutott eszembe valami jópofa, akkor nem írtam semmit. Nem használtam emojikat és egy mondatnál nem írtam többet sehova. A többi maradjon az én titkom, bár egyszer majd elmesélem, ja meg baromi vicces is vagyok"- írta, hozzátéve: "Sok mindent megtapasztaltam, ahogy az online tér legmélyebb bugyraiban is szétnéztem. A kommentelők bármiből tudnak politikát csinálni, a legbátrabbak kamu profilból írnak, rengeteg feszültség van az emberekben, sokan elfelejtettek szeretni és nevetni, de az nagyon szimpatikus volt, hogy ha én tisztelettudóan és udvariasan vagyok jelen az online térben, akkor ehhez igazodnak az olvasók is, és rövid idő alatt a leggorombább emberből is előhoztam a kedvességet. Egyébként egy fullos berúgást nyertem, nem fog sokba kerülni a havernak, mert ebben az évben még nem is ittam. Becsatoltam pár kommentet a teljesség igénye nélkül" - zárta a humorista.

A híreink, és a legendás topkommentek: 

 

 

(Kiemelt képünk illusztráció:Fotó: Kiemelt kép: MTVA | Zih Zsolt)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.