Orosz Anna: Orbán Viktor közbeszerzésekkel tömi a szegedi bukott jelöltje zsebét

A momentumos politikus keményen beleállt a volt polgármester-jelöltbe.

2021. augusztus 14., 20:02

Szerző:

Nemesi Pál a Fidesz bukott szegedi polgármester-jelöltje, akit milliárdos közbeszerzésekkel tömnek ki a kormánypártok Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere szerint. A momentumos politikus szombaton Szegedre látogatott, a Zöld város programért felelős tanácsnokkal, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd előválasztási jelöltjével találkozott. Szombati Facebook-posztjában azt írta, a 2019-ben kinevezett kormánybiztossal szemben vajmi eséllyel pályázhat bárki egy-egy állami, uniós beruházás megvalósítására. 

Orosz Anna szerint súlyos aggályokat vet fel, hogy Nemesi Pál úgy pályázhat milliárdokat érő uniós forrásokra, hogy Orbán Viktor 2019-ben kinevezte a Dél-Alföldi régió gazdasági fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak. „Pontosan tudjuk azt, hogy egy kormánybiztossal szemben milyen eséllyel pályázhat bárki egy-egy állami, uniós beruházás megvalósítására” – írta posztjában.

Elmondta azt is, hogy a Momentum Mozgalom szegedi politikusa, Mihálik Edvin az összeférhetetlenség miatt már felszólította Nemesi Pált, hogy mondjon le kormánybiztosi kinevezéséről. „Nemesi Pál cége nyerte el a szegedi egyetem jogi karának a felújítását, több mint 1,7 milliárd forint értékben. És majdnem ugyanekkora összegből építhet új inkubátorházat az ELI Science Parkban is. Mindkettő munkát azután kapta meg, hogy Orbán kormánybiztosnak nevezte ki”. 

Orosz Anna az országgyűlési választásokra utalva hangsúlyozta: ha 2022-ben leváltják a kormányt, akkor nem marad következmények nélkül, hogy „milliárdos közbeszerzésekkel fizeti ki bukott jelöltjét”, aki éppen közfeladatot lát el. „Nem maradhat következmények nélkül, hogy a valódi versenyt kiiktatva, túlárazott beruházások sorával vitték haza az ország fejlesztésére és felzárkóztatására szánt pénzeket”  – írta. 

(Kiemelt kép: Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere Mihalik Edvinnel, a Momentum Mozgalom szegedi előválasztási jelöltjével a felújítás alatt álló szegedi jogi kar épületénél 2021.08.14-én. Fotó: Orosz Anna Facebook-oldala)
 
 

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.