Óriásplakáton üzen vissza Orbánnak a propagandacélpont Guy Verhofstadt

Orbán saját eszközével csap vissza a magyar miniszterelnöknek az uniós liberális vezető: egy teherautó Brüsszel kulcsfontosságú pontjain tűnik majd fel az Európai Néppárt kongresszusa előtt, de eljön Magyarországra is.

2018. november 6., 09:03

Szerző:

Ma délelőtt indítja útjára egy különleges kampány Brüsszelben, amely személyesen Orbán Viktornak üzen. Guy Verhofstadt, az európai liberális párt, az ALDE európai parlamenti (EP) képviselőcsoportjának vezetője megelégelte az Orbán-kormány és a Fidesz közpénzből finanszírozott médiakampányait, amelyek az EU értékeit támadják:

most egy Orbán Viktornak és a Fidesznek szóló különleges üzenettel válaszol, ami egy teherautóra szerelt hirdetőtáblán fog felbukkanni Brüsszelben.

Verhofstadt egy levélben tájékoztatta minderről a liberális EP-képviselőket. A Politico hírlevele szerint az EU-s értékek támadása mellett az ő személye és a Judith Sargentini személye elleni támadásokat is megelégelte Verhofstadt, aki néhány hete éppen a lapunknak adott interjúban fejezte ki felháborodását az adófizetők pénzén folytatott gyűlöletkeltés miatt. Akkor úgy fogalmazott, Európában is feltűnő

„a félelem, gyűlölet és intolerancia, amit hamis nemzeti konzultációkon és megtévesztő médiakampányokon keresztül gerjeszt a kormány azért, hogy bebetonozza a Fideszt a hatalomba. Ha körülnézünk Európában, nincs még egy olyan kormány, amely hagyta magát ennyire messzire sodródni a valóságtól egy hazugsággyár által, amit ráadásul nagyrészt az adófizetők pénzéből építettek fel.”

Az ALDE tehát most Orbán saját eszközével csap vissza a magyar miniszterelnöknek. A teherautó ma negyed 12-kor indul a brüsszeli Luxembourg térről (ez az Európai Parlament brüsszeli épületének főbejáratához közeli tér – a szerk.), majd elmegy az Európai Néppárt székházához, a magyar nagykövetséghez, de útvonala érinti az Európai Tanács és az Európai Bizottság épületét is.

Az ALDE tájékoztatása szerint Verhofstadt a magyar kormány és a Fidesz folyamatosan folytatott, mohó médiakampányára reagálva állított össze speciális üzenetet, elsősorban az Európai Néppárt (EPP) szerdán kezdődő kongresszusára időzítve, ám az óriásplakát nemcsak Brüsszel kiemelt pontjain cirkál majd, hanem ugyanez a teherautó Magyarországra is eljön, s Budapesten is feltűnnek majd az európai anti-Orbán plakátok.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.