Orbánt nagyon várják Zalaegerszegen – a tüntetésre

Az oktatás helyzete miatt demonstrálóZalaegerszegen október 23-án, Orbán Viktort is nagyon várják rá. 

2022. október 21., 16:09

Szerző:

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ezúton szeretném meghívni önt a 2022. október 23-án Zalaegerszegen, 17 órakor megrendezésre kerülő a Szolidaritás ünnepe rendezvényre”  – írta ki a Facebookra annak az oktatás helyzete ellen demonstráló tüntetésnek a szervezője, amit Zalaegerszegen tartanak, pont azon a napon, amikor Orbán Viktor is a városban lesz, írja a a Hvg.hu

Miről lesz szó és miről nem

A szervező hosszan levezette, hogy a zalaegerszegi tüntetésen nem lesz szó „a Tiborcz-lámpákról, ami miatt évek óta balesetveszélyes a városunk, a helikopterezésről, szarvasreptetésről és egyéb »urizálásról«, földekről, kastélyokról, uradalmakról, Völner-ügyről, ezen belül „Tóniról és Barbiról”,
az egészségügyről, a propagandáról, Megafonról, CÖF-ről, az Alapjogokért Központról, az elszigetelődésről, ezen belül is lengyel barátainkról,
Tusványosról, ahol elmondta... tudja mit mondott!, az EU-s pénzek lenyúlásáról, Mészárosról, Garancsiról, Gasi saját lábra állásáról, a százmilliós órákról, húszmilliós táskákról, Lady MRD-ről, túlárazott közbeszerzésekről”.

Viszont szó lesz az oktatás helyzetéről, az alaptantervről, a közoktatás óraszámainak csökkentéséről, és a pedagógusok életpályamodelljéről is.

„Summa summarum: várjuk szeretettel. Ha bokros teendői nem engedik meg, hogy részt vegyen a rendezvényen, úgy »ezredmagammal« meglátogatjuk önt, a Mindszentyneum megnyitóján”

– írta a szervező.

(Orbán Viktor kormányfő ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezésen az Erzsébet téren 2021. október 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.