Orbán fogadta Montenegró elnökét

Egy munkalátogatás részeként találkozott Orbán Viktor és Milo Djukanovicsot, Montenegró köztársasági elnöke a Karmelita kolostorban.

2023. január 12., 16:11

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön munkalátogatáson fogadta Milo Djukanovicsot, Montenegró köztársasági elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen az orosz-ukrán háború által okozott gazdasági és energiaválságról, Montenegró EU-csatlakozási folyamatáról, valamint a Nyugat-Balkán euroatlanti integrációjáról volt szó – mondta a sajtófőnök.

A hvg.hu a találkozóval kapcsolatban azt írta, hogy Montenegró kormánya csütörtökön jelentette be, hogy a magyar OTP által tulajdonolt CKB banktól 50 millió eurós hitelt kölcsönöz. A kölcsönt öt éven belül kell visszafizetniük fix 7,5 százalékos éves kamattal és egy év türelmi idővel.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) munkalátogatáson fogadja Milo Djukanovicsot, Montenegró köztársasági elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

 

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.