„Orbánék eddig loptak, ezután rabolni akarnak”

Az MSZP szerint gyenge próbálkozás Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter részéről összemosni a korábbi szocialista és az Orbán-kormányok állami vagyongazdálkodással kapcsolatos tevékenységét.

2015. október 7., 15:55

Lázár János a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának keddi ülésén azt mondta: azért kellett az állami tulajdonú mezőgazdasági cégeket eladni, mert az állam nem tudott jól gazdálkodni. A kancelláriaminiszter szerint ha léteznének még ilyen vállalatok, azt a fideszes menedzsment is szétlopná.

A szocialisták közleményükben azt írják: kormányzásuk idején az árverezések során nem a földeket, hanem a földbérleti jogokat értékesítette az állam. A 2010 előtti MSZP-kormányok idején az állami földvagyon nemhogy nem csökkent, hanem mintegy harmincezer hektárral gyarapodott.

„Nem mi adtuk bérbe fideszes földoligarcháknak az állami földeket az országos földmutyi keretében az előző ciklusban, és nem mi akarjuk kilóra eladni a jelenlegiben. Hiába akarja Lázár János a tegnapi kijelentésével elterelni a figyelmet az elmúlt negyed évszázad legnagyobb rablási kísérletéről, a tény az, hogy eddig lopták, ezután pedig rabolni akarják a magyar földet.Az MSZP parlamentivitanap-kezdeményezése az állami földeladásokról ma célba ért, megvan a szükséges mennyiségű aláírás, úgyhogy Lázár János a parlamentben is elmondhatja majd, hogyan lopta szét a »fideszes menedzsment« az állami vagyont” – zárul a közlemény.