Orbán Viktor: Ha fegyvert küldesz, mondhatsz bármit, te benne vagy a háborúban

Orbán Viktor két hét után adott újra interjút a Kossuth rádióban. A miniszterelnök többek között a háborúról, ellenzékről, dollárbaloldalról, szankciókról, nemzeti konzultációról és inflációról is beszélt.

2023. január 27., 08:34

Szerző:

„A németek is azt mondták: csak sisakokat adnak, ők háborúba nem küldenek élet kioltására alkalmas fegyvereket. Most már harckocsiknál járunk. Ha az ember nem jelöli ki a határokat, akkor belesodródik a konfliktusba” 

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Úgy vélte: ha te fegyvert küldesz, akkor mondhatsz bármit, te benne vagy a háborúban

Szóba került az ellenzék is. Mint mondta: ha az ellenzék győzött volna a választáson, akkor már mi is küldtünk volna tankokat és nyakig benne lennénk a háborúba.

Szerinte nemzeti érdekünk, hogy hazánk kimaradjon a konfliktusból.

Hozzátette: nemzetközi téren óriási a nyomás a magyar kormányon hogy lépjen be Magyarország a háborúba fegyverszállítóként, mint mondta: „ütnek, vernek, rúgnak harapnak bennünket”.

Szóba került a kormány legújabb konzultációja is. Úgy vélte: 1,4 millió ember véleménye pontosan elég ahhoz, hogy „értsük, mit akarnak a magyarok”.

Szerinte most Brüsszelben a nukleáris energia van terítéken, nagy csatára számít, de Magyarország vétózni fog.

Mint mondta: a liberális médiumok nem veszik számításba, hogy az emberek ellenzik a szankciókat.

Tudta? Hazánkban sokszínű a sajtó...

Orbán Viktor szerint hazánkban „sokszínű média” van, hiszen idehaza van bal- és jobboldali sajtó.

Természetesen szóba került az ellenzék és médiumok külföldi finanszírozása is. Orbán szerint fontos tanulság, hogy már nemcsak dollárbaloldal, hanem dollármédia is létezik.

Az infláció ellen már beadták a gyógyszert

Mint mondta: a gyógyszert már beadták, és bízik abban, hogy az inflációs láz szeptemberre már gyengülni kezd.

Úgy vélte: a év végére, 2023 decemberben az infláció egyszámjegyű lesz.

(Kiemelt kép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Futóversenyt rendeznek vasárnap a Várkert Bazár, a Szent Gellért rakpart és a Szabadság híd környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben, ezért a közösségi közlekedésben változások lesznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.