Orbán Viktor vállalja a botrányt, újra elrepült a MOL Vidi meccsére

2018. október 4., 21:53

Szerző:

Úgy tűnik, Orbán Viktor számára presztízskérdés lett a hatalmi arrogancia, a miniszterelnök ugyanis ezúttal is a helyszínen, Londonban nézte meg a MOL Vidi Chelsea elleni meccsét. A 444-en megjelent fotó a tanúsága szerint az élményből részt kívánt magának Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója is, aki Csányi Sándor OTP-vezér és a miniszterelnök társaságéban ül a lelátón. Az Orbán balján ülő, a száját takaró úr pedig nem más, mint régi barátja, veje üzleti partnere, a török Adnan Polat.

Csütörtökön kélt hírhedt magánrepülőgép is felszállt Budapestről London felé, az első a múlt hét óta ismert 17 milliárdos Bombardier Global 6000 volt, a második Csányi Sándorral a fedélzetén repült el. A 444-en megjelent fotó a tanúsága szerint az élményből részt kívánt magának Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója is, aki az OTP-vezér és a miniszterelnök társaságéban ül a lelátón. Egyelőre kérdés, hogy Orbán Viktor mivel repült Londonba, délelőtt ugyanis, amikor a két magánrepülőgép felszállt, ő éppen a Hagyományok Házát adta át. A Bombardier Globbal 6000 közvetlenül Londonba repült, Csányi Sándor Dassault Falcon EX 900-asa Moszkva felé tett egy kitérőt, ahol két órán át állt a Seremetyjevo repülőtéren. Eközben Orbán Viktor a Budai Vigadó felújított épületét, a Hagyományok Házát adta át.

Orbán Viktorról a múlt héten az Átlátszó cikkéből derült ki, hogy szeret magánrepülőgéppel utazgatni és egy 17 milliárdos luxus-magánrepülőgéppel, egy Bombardier Global 6000-rel repült el a MOL Vidi Ludgorexc elleni meccsére. Később Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök árulta el a Népszava kérdésére, hogy azt az utat a futballklub tulajdonosa, Garancsi István fizette, és bár ez enyhén szólva felveti a korrupció gyanúját, a miniszterelnök a bírálatokat azzal rázta le, hogy ő harminc éve is így ment sporteseményekre, és ezután is így fog.