Orbán Viktor ügyvédje szerint a hajléktalanok azért élnek az utcán, mert nem szeretik a szabályokat

2018. június 13., 10:36

Szerző:

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő szerint nem nevezhető normális helyzetnek, ha valakik közterületen padokat foglalnak el vagy aluljárókban elkerített részeken élik az életüket – írja az MTI.

Bajkai István
Fotó: Youtube

A volt erzsébetvárosi alpolgármester – aki Orbán Viktor és családja, így Tiborcz István és Orbán Ráhel jogi képviseletét is rendszeresen ellátja – az M1 szerda reggeli műsorában arról beszélt, hogy kéri a Fidesz a kormánytól, a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy ne legyen a jelenlegi formában megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás.  

Bajkai István hozzátette, a hajléktalanoknak nem kellene az utcán élniük, hiszen megfelelő kapacitással állnak rendelkezésre nappali és éjjeli szállások. – Megjegyzem, az ő emberi méltóságukat

is

sérti, ahogy ők élnek - mondta a képviselő, hozzátéve, hogy valószínűleg sokan azért nem használják a szálláshelyeket, mert nem szeretnének szabályok között élni.

Bajkai István a Fidesz terézvárosi-erzsébetvárosi képviselőjelöltje volt az április 8-i országgyűlési választásokon. Főleg az ételosztási akcióival és a Fásy Ádám mellett bemutatott zongorajátékával hívta fel magára a figyelmet. Arról, hogy az ügyvédi irodája és a közbeszerzési tanácsadó cége is szétnyeri magát az állami megbízásokon, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 

2023. február 1., 16:21

Új telefonszámon érhető el ezután az ügyeleti ellátás: az 1830-as központi telefonszámot kell annak tárcsáznia, aki az ellátásszervezéssel akar kapcsolatba lépni. Amikor a beteg felhívja a 1830-as központi számot, az irányítószáma alapján kapcsolják az illetékes vármegye mentésirányítását, és ott döntenek a következő lépésről.