Orbán Viktor travoltázva kereste Trumpot Twitteren, majd az amerikai nagykövet útba igazította

Mozgalmas napokat él Orbán Viktor új Twitter-fiókja, ami Trump travoltás keresése, majd az amerikai nagykövet travoltás ajánlása után eljutott oda, hogy bekövesse az Egyesült Államok regnáló elnökét.

2022. október 12., 14:07

Szerző:

Hosszas „mém-csatározás” után Orbán Viktor eljutott oda, hogy bekövesse Joe Bident a Twitteren. Mindehhez pedig kettő-három Travolta gif kellett. A miniszterelnöknek a héten indították Twitter-oldalát, amelyen angol nyelvű információk jelennek majd meg Orbán Viktor munkájáról és politikájáról, elsősorban a nemzetközi közvélemény tájékoztatására – írta Havasi Bertalan sajtófőnök.

Pár jól komponált képes poszt után meg is jelent kedden az első viccesebb hangnemű tweet Orbán oldalán, amelyben arról írt, hogy „Az első Twitteren töltött napom után egy kérdés jár a fejemben. Hol van a jó barátom @realDonaldTrump?” Mindezt pedig egy Travolta giffel spékelte meg:

Erre reagált az amerikai nagykövet egy tweetben, hasonlóan egy travoltás giffel. „Üdvözölöm a Twitteren, @PM_ViktorOrban! Amíg a barátodat keresed, talán egy másik barátot is bekövethetsz: az Egyesült Államok elnökét, @POTUS-t...”

Pressman tweetjére Orbán Balázs sem maradt szó – pontosabban gif – nélkül, csak ő nem a ponyvaregényes Travoltával, hanem Samuel L. Jacksonnal élt:

Végül gif gifet követve Orbán bekövette Joe Bident Twitteren. Bár, még egy Uma Thurman gif kellett volna a végére, hogy teljes legyen „kép”.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor a Cicero és a Berliner Zeitung kiadói beszélgetésén 2022 október 11-én. Fotó: B: Britta Pedersen/dpa)