Orbán Viktor travoltázva kereste Trumpot Twitteren, majd az amerikai nagykövet útba igazította

Mozgalmas napokat él Orbán Viktor új Twitter-fiókja, ami Trump travoltás keresése, majd az amerikai nagykövet travoltás ajánlása után eljutott oda, hogy bekövesse az Egyesült Államok regnáló elnökét.

2022. október 12., 14:07

Szerző:

Hosszas „mém-csatározás” után Orbán Viktor eljutott oda, hogy bekövesse Joe Bident a Twitteren. Mindehhez pedig kettő-három Travolta gif kellett. A miniszterelnöknek a héten indították Twitter-oldalát, amelyen angol nyelvű információk jelennek majd meg Orbán Viktor munkájáról és politikájáról, elsősorban a nemzetközi közvélemény tájékoztatására – írta Havasi Bertalan sajtófőnök.

Pár jól komponált képes poszt után meg is jelent kedden az első viccesebb hangnemű tweet Orbán oldalán, amelyben arról írt, hogy „Az első Twitteren töltött napom után egy kérdés jár a fejemben. Hol van a jó barátom @realDonaldTrump?” Mindezt pedig egy Travolta giffel spékelte meg:

Erre reagált az amerikai nagykövet egy tweetben, hasonlóan egy travoltás giffel. „Üdvözölöm a Twitteren, @PM_ViktorOrban! Amíg a barátodat keresed, talán egy másik barátot is bekövethetsz: az Egyesült Államok elnökét, @POTUS-t...”

Pressman tweetjére Orbán Balázs sem maradt szó – pontosabban gif – nélkül, csak ő nem a ponyvaregényes Travoltával, hanem Samuel L. Jacksonnal élt:

Végül gif gifet követve Orbán bekövette Joe Bident Twitteren. Bár, még egy Uma Thurman gif kellett volna a végére, hogy teljes legyen „kép”.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor a Cicero és a Berliner Zeitung kiadói beszélgetésén 2022 október 11-én. Fotó: B: Britta Pedersen/dpa)

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.