Orbán: Magyarország e tragikus pillanatban Törökország mellett áll

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogan török államfőnek a hajnali földrengés áldozatai valamint az elszenvedett károk kapcsán, és felajánlotta Magyarország segítségét.

2023. február 6., 13:34

Szerző:

„Mély megrendüléssel és sajnálattal értesültem a pusztító földrengésről, amely Törökország déli részét sújtotta, és amely jelentős anyagi kárt és emberi veszteséget okozott. Ezúton is szeretném megerősíteni Önnek, hogy Magyarország e tragikus pillanatban Törökország mellett áll” – írta Orbán Viktor, aki levelében részvétét nyilvánította az áldozatok családjainak, gyors felépülést kívánt a sérülteknek, és kifejezte reményét, hogy a magyar felajánlás hozzá tud járulni a mentési munkálatok sikeréhez.

(Fotó: Beata Zawrzel f/NurPhoto via AFP)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.