Orbán Viktor támogatja a miniszteri összeférhetetlenség kimondását az Erasmus-ügyben

Navracsics Tibor már egyeztetett a kérdésben Orbán Viktorral. 

2023. január 31., 15:34

Szerző:

„A miniszterelnök abszolút támogatja” az összeférhetetlenség kimondását a miniszterek esetében – mondta Navracsics Tibor az atv.hu-nak. A kormány már a héten tárgyalhatja az Erasmus-előterjesztést. Navracsics Tibor az egyetemi alapítványi kuratóriumi tagok újraválaszthatósága mellett  foglalt állást. 

„Az előkészítés zajlik, először bevissszük a javaslatokat a kormány elé, aztán egyeztetünk a Bizottsággal” – nyilatkozta a portálnak az Erasmus tárgyalások állásáról Navracsics Tibor. A területfejlesztési és EU-forrásokért felelős miniszter szerint a javaslatban szerepel a miniszterek összeférhetetlensége az egyetemi alapítványi kuratóriumi tagsággal. A javaslat elfogadása esetén a jövőben egyetlen regnáló miniszter sem lehet az egyetemi kuratóriumok tagja. Navracsics azt mondta, hogy az Európai Bizottsággal történő egyeztetéseken múlik, hogy az összeférhetetlenséget kiterjesztik-e a polgármesterekre, államtitkárokra és az országgyűlési képviselőkre is.

Navracsics Tibor közölte: amellett foglal állást, hogy az egyetemi alapítványok kuratóriumi tagjai legyenek újraválaszthatóak, de erre vonatkozóan is további tárgyalások várhatóak az Európai Bizottsággal. 

„A miniszterelnök úr abszolút támogatja”

– mondta arra vonatkozóan, hogy a miniszteri összeférhetetlenség kimondását az egyetemi alapítványi kuratóriumokban Orbán Viktor támogatja-e. 

(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Futóversenyt rendeznek vasárnap a Várkert Bazár, a Szent Gellért rakpart és a Szabadság híd környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben, ezért a közösségi közlekedésben változások lesznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.