Orbán Viktor számítógépezéssel buzdít aláírásra a külhoni magyarokért, vagy épp a szavazataikért vívott csatában

2018. február 13., 08:14

Szerző:

Írjunk alá mindannyian! címmel afféle oktatófilmet tett közzé tegnap este a miniszterelnök arról, hogy van, amit még a köztudottan nem „számítógépzseni” Orbán Viktor is meg tud tenni egy igen drága laptopon:

Az „Egymillió aláírás az európai sokszínűségért" című polgári kezdeményezést aláíró Orbán Viktor nem a nemek közötti esélyegyenlőség, vagy a szexuális orientáció miatti megkülönböztetés elleni, hanem a kisebbségvédelmi célú uniós petíciót támogatta, szerinte ugyanis fontos ügy a határon túli magyarok jogait megvédő kezdeményezés támogatása.

A kezdeményezés, melyet az Európai Bizottság vett nyilvántartásba, arra szeretné felszólítani az uniós intézményeket, hogy fogadjanak el „jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmének javítása, valamint az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése céljából. A jogi aktusoknak a regionális és kisebbségi nyelvek, az oktatás és a kultúra, a regionális politika, a részvétel, az egyenlőség, az audiovizuális és egyéb médiatartalom, illetve a regionális (állami) támogatás terén kellene magukba foglalniuk szakpolitikai intézkedéseket.”

A kezdeményezés tavaly tavasszal indult, ugyanakkor a – főként a határon túliak körében folytatott – fideszes kampány nyomán egyáltalán nem csoda, hogy Orbán Viktor most írta alá. A kormányfő és pártja nyilván sokat foglalkozik majd e, a külhoni magyarság körében vélhetően nagy népszerűségnek örvendő témával a választás előtt, hiszen a kezdeményezéshez szükséges egymillió aláírás összegyűjtésének határideje éppen április elején zárul le.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.