Orbán Viktor: Nem rossz dolog a kivándorlás

2018. szeptember 17., 15:03

Szerző:

A miniszterelnök az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén válaszolt a megnyitó beszédét érő kritikákra. Ezek többsége – így a párbeszédes Szabó Tímeáé – megemlítette, hogy Magyarországról már több százezer ember vándorolt ki 2010 óta, a miniszterelnök pedig azzal rázta le az ezzel kapcsolatos vádakat, hogy a külföldön munkát magyarokról úgy beszélnek, mintha valami rosszat tennének. Szerinte ez nincs így, már csak azért sem, mert az EU-csatlakozáskor az volt a cél, hogy minél több akadály elháruljon a külföldi munkavállalás előtt. Aki külföldön akar dolgozni – fűzte hozzá –, éljen a lehetőséggel, amelyet az EU és az Orbán-kormány is megteremt.

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A közelmúltban többször írtunk arról, hogy Magyarországról 600 ezer ember vándorolt ki 2010 óta, és még másfél millióan készülnek elhagyni a hazájukat.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.