Ropogós, nyomtatott Mandinerrel kezdte ezt a szép csütörtököt Orbán Viktor – Új zászlóshajót kapott a Fidesz propagandamédiája

2019. szeptember 12., 09:57

Szerző:

Elmélyült olvasóként, a nyomtatott hetilappá fejlesztett Mandiner első példányával a kezében jelentkezett csütörtökön hűs, félhomályos könyvtárszobájából Orbán Viktor miniszterelnök, akarva-akaratlan új irányt szabva ezzel a NER médiafogyasztási szokásainak:

A nyomtatott Mandiner a megegyező nevű online portál szellemiségét hordozza, főszerkesztője szerint azért volt rá szükség, mert

valós piaci igény van egy polgári, konzervatív hetilapra Magyarországon.

Az újság a Fidesz-közeli KESMA, vagyis a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó, csaknem 500 orgánumot összefogó médiabirodalom részeként jelentkezik hétről hétre. (Az alapítványhoz tartozik az Origo, a HírTv és az összes megyei napilap – Orbán azonban még januárban is baloldali-liberális médiatúlsúlyról beszélt). 

A hetilap főszerkesztője a mandiner.hu eddigi lapigazgatója, Szalai Zoltán lesz. A szerkesztőség létszáma értesülések szerint 10-20 főre rúg.

Szalai egyébként az informális miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád hitelezőjeként is számon tartott Tombor András alapította Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója is –  írta korábban az Azonnali.