Orbán: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában

A miniszterelnök szerint az utolsó órában vagyunk, hogy megakadályozzuk a migráció és az LMBTQ-propaganda terjedését.

2021. szeptember 16., 09:23

Szerző:

Mint arról korábban már beszámoltunk, kihelyezett frakcióülést tart Esztergomban a Fidesz-KDNP. A Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy a Gyurcsány-korszak akar visszatérni, és akinek kétsége van efelől, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában. A miniszterelnök elmondta, ő már kampányüzemmódban van, és ugyanezt a hozzáállást várja el mindenkitől a kormánykoalícióban.

Hangsúlyozta, az ellenfél szerinte ugyanaz, mint 2010-ben és valójában nem egy új baloldal készül kormányzásra, hanem Gyurcsány Ferenc akar visszatérni. A kormányfő alaposan ráment a hergelésre is beszédében, amikor azt mondta: „ne felejtsétek el, ők vettek el egyhavi fizetést és egyhavi nyugdíjat, ők emelték duplájára, sőt háromszorosára a rezsit, megszüntették az otthonteremtési támogatásokat, eltörölték a családi adókedvezményt, felemelték az adókat.”

Gyurcsány mellett természetesen a kampány többi ellenségképe, Brüsszel és az LMBTQ személyek is szóba kerültek. Orbán arról beszélt a Magyar Nemzet szerint, hogy Brüsszelből erőltetik ránk a migrációt és az LMBTQ-propagandát, azonban a kelet-európaiak szerint az groteszk, félelmetes és visszatetsző. Orbán Viktor szerint már az utolsó órában vagyunk, és a helyzet veszélyes: veszélyes a gyerekeinkre és az unokáinkra, veszélyes a jövőnkre – írja az Infostart. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor az Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott munkamegbeszélés után 2019. október 11-én. Fotó: Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP))

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.