Orbán Viktor hétfőn találkozott a vakcinaellenes műsorvezetővel

Az Egyesült Államok legtrumpistább véleményvezére a járvány kezdete óta beszél az oltások ellen.

2021. augusztus 2., 20:12

Szerző:

Orbán Viktor a Facebookon osztotta meg, hogy hétfőn a Karmelita kolostorban látta vendégül az Egyesült Államok leghíresebb jobboldali véleményvezérét. Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője és kommentátora, az amerikai közvélemény őt tartja a legtrumpistább médiaszemélyiségének. 

A műsorvezető az Mathia Corvinus Collegium fesztiválján fog előadást tartani augusztus hetedikén Esztergomban. A véleményvezér meghívása azért is tekinthető meglepőnek, mivel saját műsorában, a Tucker Carlson Tonightban a járvány kezdete óta vakcinaellenes nézeteket népszerűsít, ami egyértelműen szembe megy a magyar kormány járványügyi politikájával. 

Tucker Carlson pár nappal ezelőtti adásában a sterilizációhoz hasonlította a koronavírus elleni vakcinákat. Továbbá egy korábbi adásában arra bátorította nézőit, hogy ha meglátnak egy maszkviselő gyereket, akkor azonnal hívják ki a gyermekvédelmi szolgálatot, mert szerinte a maszk az elnyomás jele.

(Kiemelt kép: Facebook)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.