Orbán Viktor hazugsággal indított az EU-csúcson is, videóban téveszti meg a híveit

2018. szeptember 20., 08:10

Szerző:

Salzburgba érkezett szerda este a magyar miniszterelnök is, hogy részt vegyek az uniós állam- és kormányfők informális csúcsán. Ebből az alkalomból a saját Facebook-oldalán üzent, méghozzá így:

Orbán Viktor nem először áll elő hazugsággal az elmúlt hetekben, hogy befolyásolja a magyar közvéleményt. A Sargentini-jelentés múlt heti elfogadása után a kormányfő még inkább rákapcsolt, most már a tények halvány nyomát sem fedezni fel az állításaiban.

Valójában ugyanis – mint megírtuk – senki sem akarja elvenni Magyarországtól a határőrizet jogát. A korábban éppen Orbán Viktor által követelt közös uniós határőrizetről szóló javaslatcsomag – amely jelenleg még mindig csak európai bizottsági javaslat formájában létezik –, egyértelműen kimondja, hogy minden nemzetállam szuverén joga a határvédelem. Az Unió a tagállamok kérelmére, válsághelyzetben segítene védeni a határokat és lebonyolítani a határőrizeti feladatokat, a nemzeti szabályok szerint, az állami hatóságok felügyelete és irányítása alatt. 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.