Orbán Viktor: fölhalmozzuk a betegség tüneteit enyhítő gyógyszereket a tömeges megbetegedés időszakára

2020. április 2., 16:11

Szerző:

- Tudjuk, hogy a járvány hosszú lesz és a java még hátravan. Vakcina az nincsen, hacsak önök meg nem lepnek most bennünket valami bejelentéssel, akkor azt kell hinnem, hogy még egy ideig nem is lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a Facebook-bejegyzésben, amelyben a Debreceni Egyetem professzoraival egyeztetett.

Ugyanakkor nem csak a vakcinára kell összpontosítanunk, mert 

ha a betegség tömegessé válik, tömegesen nő meg az igény olyan gyógyszerek iránt, amely a betegség tüneteit enyhíti

- mondta.

Hozzátette, a gyógyszerek tesztelése továbbra is zajlik Magyarországon, egyesek felhasználhatóságáról ugyan vita van, de az Operatív Törzzsel azon dolgoznak, hogy a következő hetekben fölhalmozzanak elegendő gyógyszert, amit a tömeges fertőzések időszakában az emberek segítségére tudunak majd bocsátani. 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.