Nagyon gyorsan dönthet az Országgyűlés Orbán Viktor fizetésemeléséről

Orbán Viktor jelenleg másfél millió forintot keres havonta. Ezt növelnék 3,5 millióra.

2022. június 13., 15:02

Szerző:

A héten dönthet a parlament arról a nemrég beadott, 61 oldalas törvényjavaslatról is, amely a duplájára emelné Orbán Viktor fizetését – írja a Telex.hu.

Az „egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” címet viselő javaslat értelmében a jövőben a miniszterelnök azonos díjazásban részesülne, mint a házelnök. Orbán jelenleg 1,5 millió forintot keres, míg Kövér László 3,5 milliót.

Orbán emellett havi 1,3 millió forintra is jogosult képviselői alapfizetés jogcímén. A miniszterelnök egyébként a kormány egyik legrosszabbul kereső tagja jelenleg, mivel a miniszterek többsége 2 millió körül keres.

Az Orbán fizetését megduplázó törvényjavaslatot sürgősséggel tárgyalja a parlament, kedden szavazhatnak róla – írja a lap.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) napirend előtt szólal fel a Gazdaság újraindításáról címmel az Országgyűlés idei első ülésén 2021. február 15-én. Jobbról fent Kövér László házelnök. MTI/Koszticsák Szilárd)