Orbán Viktor szerint a pápa arról beszélt, hogy a család az apa, anya, gyerek és pont

Miről beszélgettek a pápával? – kérdezték a miniszterelnököt a Kossuth Rádióban ma reggel. 

2021. szeptember 17., 10:34

Szerző:

Ferenc pápa a látogatásán arról beszélt hogy "a család az apa, anya, gyerek és pont" – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: megerősítette őt a katolikus egyházfővel való beszélgetés, amelyben a szentatya a családok védelmében folytatott magyarországi harcot a legfontosabbnak nevezte Európa jövője szempontjából. Sokkal jobban egyetértettek a családok kérdésében, mint gondolta. A miniszterelnök szerint Ferenc pápa is látja, hogy nagy erők dolgoznak Brüsszelben, hogy relativizálják a családot, ami „apa, anya és gyerek”, és a pápa hozzátette, hogy „go ahead!” vagyis „folytassuk” ugyanezt a családpolitikát.

Kerülték azokat a témákat, amelyekben nem értenek egyet. „Vasárnap reggel volt” – indokolt Orbán. Hangsúlyozta: Ferenc pápa „keményen fogalmazott", azt mondta, nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat, mert „a család az apa, anya, gyerek és pont".

 

(Kiemelt kép: 168)

 

07:38

Több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból – erről beszéltek a munkások, és így tudják a szakszervezetnél is. Egy érintett az RTL Híradónak azt írta: a műszak közepén szóltak nekik, hogy pakolják össze a cuccaikat, mert ki vannak rúgva. A szakszervezet úgy tudja, kölcsönzött munkaerőt és többnyire vendégmunkásokat küldtek el.

Tegnap 12:37

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.