Orbán Viktor és Lévai Anikó virágot helyezett el Nagy Imre sírján

2019. június 16., 11:05

Szerző:

Orbán Viktor Facebook-oldalán vasárnap reggel jelent meg az a videó, amelynek a tanúsága szerint a miniszterelnök a feleségével, Lévai Anikóval virágot vitt a 30 éve a rákosleresztúri Új köztemető 301-es parcellájában újra eltemetett mártír miniszterelnök, Nagy Imre sírjára.

A videót Gloria victis – Dicsőség a legyőzötteknek címmel töltötték fel.

Nagy Imrét 1958. június 16-án végezték ki, Orbán Viktor 31 évvel később, az 1989. június 16-i újratemetésén elmondott beszédével tett szert országos ismertségre. A beszédet a kormányzati szócsőként működő Magyar Nemzet tegnap, 2019. június 15-én újra közzétette.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nagy Imre nyughelyének sorsáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen egy visszaemlékezés alapján.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.