Orbán Viktor: Budapest olyan város, ahová „el kell jönni”

Az olyan események, mint az atlétikai világbajnokság, azt üzenik a világnak, hogy Budapest egy olyan nemzetnek a fővárosa, ahová „el kell jönni” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

2023. augusztus 18., 09:13

Szerző:

A miniszterelnök hangsúlyozta, a sportesemények gazdaságilag is nagyon fontosak és pénzt hoznak, de ami ennél fontosabb, fókuszálják a világ figyelmét. Magyarország megrendezte a vizes világbajnokságot, a labdarúgó Európa-bajnokságot, az Európa Liga-döntőt, most pedig kezdődik az atlétikai vb, emellett „karnyújtásnyira vagyunk egy Bajnokok Ligája döntő megrendezésétől”, és ezek mind ide irányították a világ figyelmét – emlékeztetett. „Úgy érezheti a világ, hogy aki nem volt itt, az kimaradt valamiből, az atlétikai világbajnokság ebbe a sorba illeszkedik” – mondta Orbán Viktor, aki megköszönte a sportesemény megrendezésében résztvevő szervezők és önkéntesek munkáját.

A miniszterelnök több mint egy tucat hivatalos kétoldalú találkozón vesz részt a budapesti atlétikai világbajnokság és az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmával. A kormányfő elmondta: a következő napokban Budapestre jön a török elnök, a szerb elnök és a katari emír is. Hozzátette: Magyarország „politikai barátai” is itt lesznek a közép-ázsiai térségből, így Azerbajdzsánból, Üzbegisztánból, Kirgizisztánból és Türkmenisztánból, valamint nagyon sok üzletember érkezik a világ minden tájáról, elsősorban Nyugat-Európából és Kínából. Jelezte: politikai és üzleti tárgyalásokat is folytatnak, és miniszterelnökként, több mint egy tucat hivatalos kétoldalú találkozója lesz augusztus 20-a és a világbajnokság alkalmával.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)